Designed by New Delhi-based architects, groupDCA (www.groupdca.in), the three-storey Communique marketing office building pairs a brutalist character on its exterior with a restrained industrial aesthetic within its interior. Located in Gurugram, India, the facade features an expansive use of concrete punctuated by corten steel while the interior design features an open office plan with communal work tables as well as a mezzanine conference room that “floats” above an amphitheater-style, multipurpose event area. Material selection within the space, from raw concrete and brick to birch plywood and limestone floori help to significantly reduce maintenance cost and enhance user experience.

PROJECT DESCRIPTION

The Communique Marketing Solutions Office, Gurugram, India, creates a modern and egalitarian workspace in an effort to foster creativity, collaboration, and conversation. Its spatial planning emerges as a direct result of this intent: where, an open-plan office format is chosen that is symbolic of transparency. Disregarding traditional notions of professional hierarchy, this configuration instead encourage democratic engagement within the workforce. The architectural design, as a result, reflects the company’s guiding philosophy, which is predicated on establishing parity across the board to enhance employee experience, productivity, and well-being.

Drawings and Images courtesy Designboom

PROJECT DETAILS

  • Location: Gurugram
  • Area: 702 sqm
  • Client: Communique Marketing Solutions
  • Year: 2018

No more articles