PROJECT DESCRIPTION

In this design, contemporary style, the architect Marcelo Sodré, created a townhome with integrated around a central landscaped courtyard environment, providing privacy and keeping the modernity of the work over the years.

SITUATION OF PLACE

A Corner lot with a steep slope, next to the border and facing green area of a closed blending wall. The highest point faces the northeast.

CONCEPT DESIGN

The topography initially suggested a more obvious deployment, resulting in an array of fragmented blocks, following the contour of the ground in successive plateaus. This simplistic solution was abandoned, adopting one that would counteract the unfavorable characteristics of topography to promote interaction of the residents.

From this original intention, we determined the organization of the areas of service, social and intimate that the order, occupy the lower floors, ground floor and upper, respectively. Thus, the highest level terrain along the sidewalk, was extended to the point where the lower floor, could be deployed. With this topography was reversed and a great and unique plateau appeared. Above that rose the intimate block, a large rectangle, positioned close to the boundary wall of the allotment. This decision away from the street, the openings of the dorms, which lined, open mezzanine to the ground, in addition to this intimate block, acts as a visual and acoustic barrier against the neighbor, who is a school. They thus formed naturally social area, plus other buildings, such as the entrance walkway and recreational area and pool, defined the large courtyard, where converge all environments aimed at socializing. It is important to note the absence of visual barriers on the ground floor, which ensures a total area of the lot size, as well as an almost exclusive contact with the green area of the allotment.

Externally the courtyard compulsory retreat, followed correction of the gap, which ensured greater privacy. The closure made of slatted wood, has further expanded the sense of freedom that a residence in a gated subdivision provides.

FINISHING MATERIALS

Natural materials were used as the raw marble for flooring Coliseum, as well as solid wood, The formant and concrete with walls painted in white color

FURNITURE

To select furniture pieces of Brazilian design Sergio Rodrigues were chosen as the Mole Armchairs and said, without giving up parts for the international design classics such as Charles Eames Chair Lounge.

 

No more articles