This futuristic beach house design by Atelier Monolit floats above the beach offering panoramic views of the landscape. Envisioned as a home for an outdoorsy couple, the house features a horizontal concrete and glass volume cantilevered from a central structure all culminating in a prominent minimalist, contemporary and brutalist aesthetic.

PROJECT DESCRIPTION

The conceptual residence was designed as a place where absolute freedom of mind and body prevails. With a minimalistic, contemporary look, a horizontal structure floats over the beach. This offers magnificent panoramic views of the surrounding landscape. A concrete pillar rises, as it were, from the rocks, piercing the horizontal plates and supporting the living areas.

The building was envisioned as a house for an outdoorsy young couple. The ground floor contains the living area (living room, dining, kitchen, storage, toilet) and at the first floor one can find one bedroom (with an ensuite) that opens onto the roof terrace. Here too the view is spectacular and you can relax in the small pool/Jacuzzi.

No more articles